Bahan
- 750 gm pisang emas yang masak - dibuang kulit
- 180 gm tepung gandum
- 50gm gula perang
- 100 gm isi jagung
- 100 gm kelapa parut yang putih saja
- daun pisang secukupnya
- 1/2 sudu teh garam
Cara peNyediaan ....
- Masukan pisang ke dalam mangkuk .Kemudian dilecek hingga hancur .
- Isi jagung dikukus selama 5 minit & diketepikan .
- Masukan gula perang & garam kedalam pisang, kacau hingga sebati .
- Masukan pula tepung gandum & digaul hingga sebati .
- Akhir sekali masukan jagung yang telah dikukus & kelapa parut . Digaul hingga Sebati .
- sediakan daun pisang yang telah dilayur di atas api & potong daun pisang mengikut kreativiti sendiri asalkan dapat membalut adunan tadi .
- Sudukan adunan & ratakan diatas daun pisang , bungkus dengan kemas .
- Susun kedalam loyang & kukus selama 15-20 minit hingga masak